Bahan bahagian bawah
- 1 1/2 cawan tepung suji
- 4 cawan santan cair
- 1/2 cawan gula pasir
- Secubit garam
- Sedikit pewarna kuning
- 2 helai daun pandan
Cara - Cara
1. Campurkan semua bahan, kacau sebati, pas tu masak guna api sederhana hingga naik wap.
2. Masukkan pula dalam loyang yang dah di sapu minyak, kukus hingga masak lebih kurang 20 minit.
Bahan bahagian atas
- 4 cawan santan pekat
- 2 sudu besat tepung jagung
- 1 cawan tepung gandum
- 5 sudu besar gula pasir
- 1 cawan gula merah
- 2 biji telur
- 2 helai pandan
Cara - Cara
1. Campurkan semua bahan, kacau sebati pas tu masak atas api hingga naik wap.
2. Tuang ke atas bahagian bawah yang dah siap kita kukus tadi. Kukus semula 30 minit.
3. Sejukkan dahulu, baru potong.
4. Jangan lupa like dan share ye, terima kasih dan selamat mencuba.
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
0 comments:
Post a Comment