Cencaru/Kembong Sumbat Cabai
Bahan - Bahan
4 ekor ikan cencaru/ikan kembung pon bole[dicuci dan dibelah dibelakang]
minyak
Bahan Sambal/Mesin
1 biji bawang bsr
12tangkai cili kering
garam dan gula secukup rasa
1/2 cawan air sedikit perahan air asam jawa
Cara membuat
1. Mesinkan bahan sambal dan masak sehingga kering.
2. Sumbatkan sambal kedalam/belakang ikan cencaru.
3. Panaskan minyak dan gorengkan ikan sehingga garing.
4. Terbalikkan ikan supaya garing dikedua2 belah ikan tu.
5. Bila dah masak hidangkan dalam pinggan.
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
Cencaru/Kembong Sumbat Cabai
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
About Me
Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.
0 comments:
Post a Comment