Cencaru/Kembong Sumbat Cabai

Cencaru/Kembong Sumbat Cabai
 

Bahan - Bahan

4 ekor ikan cencaru/ikan kembung pon bole[dicuci dan dibelah dibelakang]
minyak

Bahan Sambal/Mesin
1 biji bawang bsr
12tangkai cili kering
garam dan gula secukup rasa
1/2 cawan air sedikit perahan air asam jawa



Cara membuat

 
1. Mesinkan bahan sambal dan masak sehingga kering.
2. Sumbatkan sambal kedalam/belakang ikan cencaru.
3. Panaskan minyak dan gorengkan ikan sehingga garing. 

4. Terbalikkan ikan supaya garing dikedua2 belah ikan tu.
5. Bila dah masak hidangkan dalam pinggan.

Selamat Mencuba

Resepi Untuk Dikongsi


 

0 comments:

Post a Comment

Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.