Bahan-bahan
- 250g tepung gandum
- 1 sudu teh serbuk penaik
- Secubit garam
- 125g mentega
- 75g gula kastor
- 4 biji telur
- 200ml susu segar
- 1 sk pes pandan
- Serikaya
Cara-cara
1. Ayak tepung, serbuk penaik dan garam. Ketepikan.
2. Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur dan pukul lagi.
3. Masukkan pes pandan.
4. Masukkan 1/4 susu, putar, masukkan 1/4 campuran tepung, selang-seli hingga habis.
5. Lenser acuan dengan sedikit minyak masak. Sudukan bancuhan agak-agak separuh acuan, sudukan pula sedikit kaya dan tutupkan dengan lebihan bancuhan.
6. Panaskan ketuhar pada 145 C dan bakar pada rak tengah selama 10 - 12 minit. (Saya malas nak guna oven jadi masak atas dapur gas jer).
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
Sumber: Eyla Cbs MAHN
0 comments:
Post a Comment