Pandan Kaya Ball

Pandan Kaya Ball



Bahan-bahan

  • 250g tepung gandum
  • 1 sudu teh serbuk penaik
  • Secubit garam
  • 125g mentega 
  • 75g gula kastor
  • 4 biji telur
  • 200ml susu segar
  • 1 sk pes pandan
  • Serikaya


Cara-cara

1. Ayak tepung, serbuk penaik dan garam. Ketepikan.

2. Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur dan pukul lagi.

3. Masukkan pes pandan.

4. Masukkan 1/4 susu, putar, masukkan 1/4 campuran tepung, selang-seli hingga habis.

5. Lenser acuan dengan sedikit minyak masak. Sudukan bancuhan agak-agak separuh acuan, sudukan pula sedikit kaya dan tutupkan dengan lebihan bancuhan.

6. Panaskan ketuhar pada 145 C dan bakar pada rak tengah selama 10 - 12 minit. (Saya malas nak guna oven jadi masak atas dapur gas jer).


Selamat Mencuba

Resepi Untuk Dikongsi

Sumber: Eyla Cbs MAHN

0 comments:

Post a Comment

Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.