Pulut Lemak Mangga/Mempelam Harum Manis
Resepi Perlis
Bahan-bahan:
2 biji mempelam Harum Manis masak
1 kg beras pulut - direndam 20 minit
250 gm santan pekat
garam secukup rasa
2 helai daun pandan
Cara penyediaannya :
Sediakan pengukus bersama air untuk mengukus pulut.
Toskan beras pulut yang direndam dan masukkan ke dalam pengukus bersama daun pandan.
Kukuskan pulut selama 10 minit atau sehingga masak.
Sementara itu campurkan santan pekat dengan 500 ml air serta garam secukup rasa dan panaskan hingga mendidih.
Angkat pulut yang dikukus dan gaulkan dengan santan sehingga sebati.
Angkat dan hidangkan bersama mangga masak
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
Pulut Lemak Mangga/Mempelam Harum Manis
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
About Me
Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.
0 comments:
Post a Comment