Bahan-bahan
- 3/4 cawan peanut butter ( halus atau kasar ikut suka )
- 1/2 cawan butter - suhu bilik
- 3/4 cawan gula icing
- 1 cawan biskut digestive - dihancurkan
- 1/3 cawan kelapa kering (dessicated coconut)
- 1/3 cawan kismis (jika suka)
- 1 cawan chocolate chips
- 1 sudu besar butter (tambahan)
cara-cara
1. Satukan kesemua bahan kecuali chocolate chips & 1 sudu besar butter. Gaul hingga sebati.
2. Bulat-bulat adunan sebesar bola 1 inci & susun diatas dulang.
3. Cairkan chocolate chips & 1 sudu besar butter dengan menggunakan cara double boiling. Pastikan air tidak masuk kedalam chocolate.
4. Apabila chocolate telah agak sejuk sedikit, celupkan bebola peanut butter kedalam chocolate cair & letak kan bebola kedalam mangkuk kertas atau diatas dulang & biarkan chocolate mengeras sebelum disimpan kedalam bekas kedap udara. Sebaiknya disimpan di dalam peti sejuk
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
0 comments:
Post a Comment