Bahan - Bahan
- 1 cawan Marjerin/Mentega
- 1 cawan Gula Castor
- 3 biji Telur gred B
- 1 sudu kecil Esen Rose
- 1 sudu besar Susu Pekat Manis
- 1 cawan Tepung Gandum
- 1/2 cawan Tepung Naik Sendiri
- 1/4 cawan Kelapa Kering -warnakan
- Pewarna kuning *optional
Cara- cara
1. Pukul gula dengan marjerin/mentega hingga putih.
2. Masukkan telur sebiji sebiji, terus pukul
3. Masukkan esen rose, susu pekat dan pewarna kuning.
4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit, kacau.
5. Masukkan kelapa kering dan gaul rata.
6. Bakar suhu 170C selama 35-45 minit
P/s : biasa sy warnakan kelapa awal sehari supaya tak bercampur warnanya dgn adunan tapi tadi sy jemur je sekejap.
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
credit: Zurine Omar
0 comments:
Post a Comment