Moist Carrot Cake

Moist Carrot Cake


Bahan bahan

4 biji telur
1 ¼ cawan vegetable oil
1 cawan gula
2 sk vanilla extract
2 cawan all purpose flour
2 sk baking soda
2 sk baking powder
½ sk garam
1 sk serbuk kayu manis
3 cawan carrot – parut
1 cawan walnut – cincang
Sedikit kismis



Cara cara

Panaskan oven 175C. Lenser 2 loyang bulat yang diletakkan baking paper bawah dan keliling.

Dalam mangkuk besar, putar telur, oil, gula dan vanilla extract.

Satukan tepung, baking soda, baking powder, garam dan serbuk kayu manis. Masukkan ke dalam adunan yang diputar tadi.

Masukkan karot. Kacau rata dan masukkan pula walnut dan kismis.

Tuang ke dalam loyang. Bakar selama 40-50 minit atau sehingga kek tidak melekat di lidi yang dicucuk di tengah kek.

Biarkan sejuk di dalam loyang dalam 10 minit sebelum disejukkan di atas wire rack.

Bolehlah dihiaskan dengan frosting sebelum dipotong dan dihidangkan.



Selamat Mencuba

Resepi Untuk Dikongsi

0 comments:

Post a Comment

Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.