Bahan-bahan
- 15 gm agar-agar tali
- 1 cawan gula
- 3 cawan air
- sehelai daun pandan
- 1 1/2 cawan santan
- perisa sirap ros
- 1 biji telur
- sedikit garam
Cara - Cara
1. Masak agar-agar dengan 3 cawan air sehingga
larut, masukkan gula. Biarkan sehingga
mendidih.
2. Masukkan perisa sirap ros.
3. Masukkan sebiji telur di dalam mangkuk
santan. Kacaukan ia.
4. Masukkan santan kedalam periuk agar-agar
tadi. Kemudian ditambah dengan sedikit
garam untuk menaikkan rasa lemaknya.
Dikacau perlahan-lahan sehingga mendidih.
5. Masukkan agar-agar ke dalam loyang atau
acuan kesukaan yang dibasahkan terlebih
dahulu. Biarkan ia sejuk, barulah dipotong
untuk dihidangkan
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
0 comments:
Post a Comment