Samosa Daging

Samosa Daging



Bahan-bahan:

  • 1 bungkus kulit popia
  • 400gm daging kisar - ramly
  • 2 biji kentang - dipotong dadu kecil
  • 2 labu bawang besar - dipotong dadu kecil*
  • 3 ulas bawang putih - tumbuk*
  • 2 sudu serbuk kari daging
  • Garam
  • Serbuk perasa
  • Daun sup - potong halus



Cara:

1. Panaskan 2 sudu minyak masak, tumiskan bahan bertanda * hingga kekuningan.

2. Masukkan serbuk kari, daging dan kentang, masak diatas api kecil hingga kentang menjadi lembut, letak sedikit air jika perlu.

3. Masukkan garam dan serbuk perasa secukup rasa.

4. Akhir sekali masukkan daun sup, sejukkan.

5. Ambil sekeping kulit popia, isikan inti ke atas kulit popia tu, tutup lipat tiga segi dan gamkan menggunakan putih telur. Ulang hingga habis.

6. Panaskan minyak, goreng hingga garing. Siap sedia untuk dihidangkan.



Selamat Mencuba

Resepi Untuk Dikongsi

0 comments:

Post a Comment

Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.