Biskut Bunga Kelapa Lemak Manis

Biskut Bunga Kelapa Lemak Manis



Bahan-bahan

  • 1 cawan marjerin
  • ¾ cawan gula halus
  • ½ cawan tepung kastard
  • ½ cawan tepung jagung
  • 2 cawan tepung gandum
  • 1 cawan kelapa kering
  • 1 sudu teh esen vanila
  • Jem


Cara - Cara

1. Pukul marjerin dengan gula halus hingga kembang.

2. Masukkan esen vanila dan kelapa. Kacau hingga sebati.

3. Seterusnya, masukkan tepung jagung dan tepung gandum.

4. Uli hingga menjadi doh.

5. Terap dengan acuan bunga dan letakkan jem di atasnya.

6. Taburkan sedikit kelapa di atas permukaan jem tersebut.

7. Bakar di dalam ketuhar sehingga masak.

8. Sedia untuk dinikmati.


Selamat Mencuba

Resepi Untuk Dikongsi

0 comments:

Post a Comment

Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.