Puding Bandung Cincau

Puding Bandung Cincau



Bahan-bahan

  • 1 paket agar-agar tali - 25gm
  • 8 cawan air
  • 1 1/2 cawan susu pekat - kalau nak manis lagi boleh tambah
  • Sedikit pewarna merah
  • Cincau - yang telah dipotong kecil



Cara - Cara

1. Masak agar-agar bersama 8 cawan air, hingga agar hancur.

2. Kemudian masukkn susu, kacau dan masukkan pewarna merah. Kacau hingga sebati dan mendidih.

3. Tutup api. Tuang dalam bekas kesukaan anda, kemudian ditaburkan dengan cincau.

4. Sejukkan dan tunggu hingga keras, kemudian boleh dikeluarkn daripada acuan atau dipotong kecil. Sedap dimakan ketika sejuk.


Selamat Mencuba

Resepi Untuk Dikongsi

0 comments:

Post a Comment

Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.