Talam Suji

Talam Suji



Bahan bahagian bawah

  • 1 1/2 cawan tepung suji
  • 4 cawan santan cair
  • 1/2 cawan gula pasir
  • Secubit garam
  • Sedikit pewarna kuning
  • 2 helai daun pandan


Cara - Cara

1. Campurkan semua bahan, kacau sebati, pas tu masak guna api sederhana hingga naik wap.

2. Masukkan pula dalam loyang yang dah di sapu minyak, kukus hingga masak lebih kurang 20 minit.



Bahan bahagian atas

  • 4 cawan santan pekat
  • 2 sudu besat tepung jagung
  • 1 cawan tepung gandum
  • 5 sudu besar gula pasir
  • 1 cawan gula merah
  • 2 biji telur
  • 2 helai pandan


Cara - Cara

1. Campurkan semua bahan, kacau sebati pas tu masak atas api hingga naik wap.

2. Tuang ke atas bahagian bawah yang dah siap kita kukus tadi. Kukus semula 30 minit.

3. Sejukkan dahulu, baru potong.

4. Jangan lupa like dan share ye, terima kasih dan selamat mencuba.


Selamat Mencuba

Resepi Untuk Dikongsi

0 comments:

Post a Comment

Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.