Sayur Campur Ala Thai
Bahan untuk 1-2 Orang Makan:
3 Bawang Merah (dihiris)
3 Bawang Putih (diketuk)
Kobis bunga
Kobis brocolli
Sweetpea
Jagung muda
Lobak merah
Cendawan butang
Cendawan tiram
Sos Tiram
Sup ayam (guna kiub ayam pun boleh tapi tak power)
air tepung jagung (memekatkan kuah)
Minyak zaitun
Gula, garam secukup rasa
Cara
Tumis bawang merah dan bawang putih. Masukkan air sup ayam 2-3 senduk kemudian masukkan semua sayur di atas.
Didihkan hingga sayur menjadi lembut dan masak. Kemudian campurkan sos tiram, gula, garam, secukup rasa lidah orang Thailand.
Akhir sekali, masukkan air tepung jagung untuk memekatkan kuahnya. Siap dihidang panas bersama nasi atau dimakan begitu sahaja
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
Sayur Campur Ala Thai
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
About Me
Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.
0 comments:
Post a Comment