Biskut Dam Putih



Biskut Dam Putih

Bahan-bahan :

2 biji telur
120 gm susu tepung
1 kg tepung gandum
500 gm mentega
1 sudu teh esen vanila

Coklat

2 biji telur 20gm serbuk koko
900 gm tepung gandum
300 gm gula aising
500 gm mentega

Cara membuat

1. Gaul sebati semua bahan putih dan ketepikan .

2. Kemudian gaul sebati bahan coklat .

3. Canai yang putih setebal setengah inci begitu juga dengan adunan coklat .

4. Tindihkan 4 lapis berselang seli. Simpan di dalam peti sejuk selama 1 jam

5. Keluarkan dan potong , susun berselang - seli.

6. Simpan semula di dalam peti sejuk selama 1 jam lagi.

7. Setelah itu bolehlah dibakar.



Selamat Mencuba

Resepi Untuk Dikongsi

0 comments:

Post a Comment

Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.