Puding Lapis Buah Peach

Puding Lapis Buah Peach



Bahan-bahan :

  • 1 paket agar-agar serbuk(10 gram)
  • 600 ml air putih
  • 250gram gula
  • 1 tin susu cair (400ml)
  • 1 biji telur
  • 2 sudu besar tepung kastard
  • pewarna merah
  • 1 tin kecil peach dalam syrup



Cara-cara

1.Masakkan agar-agar bersama 600 ml air

2. Bila menggelagak, masukkan gula hingga larut

3. Selepas itu masukkan susu, perlahankan api

4. Untuk lapisan kedua, singkan lebih kurang 1/5 daripada agar yang dimasak tadi(letakkan dalam periuk berlainan) diwarnakan dengan pewarna merah

5. Pukul telur, masukkan tepung kastard dan sedikit sahaja air, dalam 10 ml, masukkan ke dalam larutan 4/5 agar-agar yang tinggal tadi , kacau hingga sebati. Susun buah peach dalam bekas, tuangkan adunan pertama.Tunggu hingga beku

6.Apabila lapisan pertama sudah beku, tuangkan adunan kedua 1/5 agar-agar yang telah diwarnakan merah.

7. boleh dihidangkan apabila sudah beku ...

Noted : kalau suka boleh masukkan air peach tu jugak.


Selamat Mencuba

Resepi Untuk Dikongsi

0 comments:

Post a Comment

Resepi Untuk Dikongsi. Powered by Blogger.