Bahan A
- Nasi putih 1 mangkuk
- Bawang besar 1 biji (cincang)
- Bawang putih 5 biji (cincang)
- Cili padi 3 tangkai (cincang)
- Kiub pati ayam 1
- Gula perang
- Minyak bijan 1sb
- Minyak zaitun 2sb
- Belacan 2 inci
Bahan B
- Kacang panjang
- Bunga kantan
- Daun limau purut
- Daun pucuk gajus
- Serai
- Petai
- (Semua hiris)
Cara Menyediakan
1) Panaskan minyak..goreng belacan sambil pecah2 kan..hingga gareng.. Pastu masukkan semua bahan A.. goreng sampai kering..
2) Akhir sekali masukkan bahan B..kacau2 lagi sampai bahan mesra..tambahlah perasa apa yang kurang k..
3) Sedia dihidangkan bersama keropok dan ayam goreng.. siapppp
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
Sumber : Fb Atie Jumaat
0 comments:
Post a Comment