Bahan-bahan
- 2 cawan sagu biji
- 2 cawan kelapa parut putih
- 3 sdb gula merah
- 3 sdb gula putih
- Garam secukupnya
- Daun pisang untuk dibuat kelongsong atau calong
- Lidi secukupnya
Cara - Cara
1. Basuh sagu dan toskan lima minit.
2. Gaulkan sagu, kelapa serta garam.
3. Dalam bekas lain, campurkan gula merah dengan gula putih.
4. Masukkan 2 sudu campuran sagu ke dalam calong daun pisang. Kemudian masukkan 1/2 sudu campuran gula dan akhir sekali, masukkan 1 sudu campuran sagu.
5. Tutup calong dan sematkan dengan lidi. Kukus selama 10 minit. Siap untuk dimakan.
6. Jangan lupa like dan share ye, terima kasih dan selamat mencuba.
Selamat Mencuba
Resepi Untuk Dikongsi
Sdg cuba buat abok abok sagu.macam senang,tapi blm tau jadi ke idak.hari ini 17/2/22 jam 3 ptg.
ReplyDelete